GerincREhab és Pilates órák indultak!

2024.02.17

Vasárnaponként 16.15 kezdéssel, esetleg ha hosszabb az óra akkor előbbi kezdéssel! Tájékozódj a kezdőlapon lévő foglalási rendszerben, oda töltöm fel az órákat és ott is kell jelentkezni rájuk!

GerincREhab óra

Foglalkozz a gerinceddel, mert újat nem lehet venni!
A csigolyákból felépülő gerincoszlopnak mozgékonynak és flexibilisnek kell lennie, ezt a mobilitást pedig a csigolyák összességének mozgása adja. Két csigolya között nagyon feszesek az ízületek, mozgásuk kevés, de együttmozgásuk már figyelemre méltó. Ezt a mobilitást veszítjük el sajnos a sok ülőmunkával, egyoldalú sporttevékenységekkel, és az immobilizációval, és próbáljuk visszaszerezni ezen az órán. Megerősítjük a gerinc stabilitásáért felelős törzsizmokat és dolgozunk a gerinc megfelelő mobilizálásán!
Edzőcipőre nincs szükség, tetszőleges kényelmes ruházatban gyere, törölköző és innivaló legyen nálad!


Pilates óra

Joseph Pilates edzésmódja a test, a lélek és a szellem harmóniáját egyaránt szem előtt tartja. A mozgásanyag hatására fejlődik a hajlékonyság, az erő, az állóképesség, egyensúlyérzék, izomtudatosság.
Csupa olyan készség és képesség, amelyek a harmonikus mozgás alapjai. Olyan izmokat is megmozgat, amelyek létezését egyébként észre sem vesszük, így akaratlagosan azokat nem is tudjuk mozgatni. 

Ha van szőnyeged/matracod, kérlek hozd magaddal!Várlak benneteket sok szeretettel!

Helyszín: Újpalota Fitnesz, Bp. XV. Nyírpalota u. és Madách u. sarka 


Deepwork

A DEEPWORK koncepció megálmodója Robert Steinbacher. Mozgáskoncepciója az öt elemre épült: föld, fa, tűz, fém és víz; ennek megfelelően alakulnak az óra szakaszai.

A DEEPWORK egy funkcionális, teljes testre ható kardiovaszkuláris edzés, amely a jin és jang elvein alapul. A régi logó is ezt a jelképet tükrözte. Sajnos a tulajdonosok már nem használják, de ez jelképezte azt, hogy a teljes egész megalkotásához mindkét félnek szüksége van a másikra, mert együtt alkotnak szoros egységet.

Szimbolizálja a bennünk rejlő ellentéteket és irányt mutat, hogy összhangba kerüljünk magunkkal és a környezetünkkel. A deepWORKben is ott van az ellentétes erők váltakozása, jelzi ezt a légzés üteme is, kilégzés-belégzés, feszülés és ellazulás, erőfeszítés és megnyugvás.

Minden gyakorlatelem tartalmaz egy feszültség és egy relaxációs fázist, amelynek célja, hogy harmóniát teremtsen az ellentétek között. Az edzés alatt dinamikus mozgások és statikus pozíciók, kardiogyakorlatok és funkcionális erőgyakorlatok váltják egymást. Célunk minden dimenzióban mozogni, úgy, hogy csak a saját testünket használjuk. 

Zsírégetés, alakformálás, állóképesség-fejlesztés és erőfeladatok.