DEEPWORK és ami mögötte van...

2022.09.23

​KIHÍVÁS ÉS EGYENSÚLYTEREMTÉS 

A DEEPWORK koncepció megálmodója Robert Steinbacher.  Mozgáskoncepciója az öt elemre épült: föld, fa, tűz, fém és víz; ennek megfelelően alakulnak az óra szakaszai. 

A DEEPWORK egy funkcionális, teljes testre ható kardiovaszkuláris edzés, amely a jin és jang elvein alapul. A régi logó is ezt a jelképet tükrözte. Sajnos a tulajdonosok már nem használják, de ez jelképezte azt, hogy a teljes egész megalkotásához mindkét félnek szüksége van a másikra, mert együtt alkotnak szoros egységet.

Szimbolizálja a bennünk rejlő ellentéteket és irányt mutat, hogy összhangba kerüljünk magunkkal és a környezetünkkel. A deepWORKben is ott van az ellentétes erők váltakozása, jelzi ezt a légzés üteme is, kilégzés-belégzés, feszülés és ellazulás, erőfeszítés és megnyugvás.

Minden gyakorlatelem tartalmaz egy feszültség és egy relaxációs fázist, amelynek célja, hogy harmóniát teremtsen az ellentétek között. Az edzés alatt dinamikus mozgások és statikus  pozíciók, kardiogyakorlatok és funkcionális erőgyakorlatok váltják egymást. Célunk minden dimenzióban mozogni, úgy, hogy csak a saját testünket használjuk. Zsírégetés, alakformálás, állóképesség-fejlesztés és erőfeladatok. 

FESZÜLTSÉGOLDÁS

Az óra elején a megérkezési fázisban nyugodt zene szól, meg lehet "érkezni" fejben a mindennapokból. A légzéssel szinkronba hozzuk a mozgást,  amivel önmagunkra hangolódunk. Ezt követi egy dinamikusabb, ismétlődő gyakorlatsorozat, mint egy szeánsz, amivel ráhangolódunk a későbbi dinamikus szakaszra. 

Sok benne a fasciatréningből ismert mozgás, a lendület, ugyanis a fasciarendszerünk képes elasztikus energiát tárolni, és azt továbbítani a mozgásainkba, hogy rugalmasak legyünk. Ezen az órán ezt maximálisan kihasználjuk.

Ez a stresszkezelés két leghatékonyabb módja: relaxáció és testmozgás kifulladásig. Elmerülünk a mozdulatokban és elvisz a zene, kitomboljuk magunkat, kihozzuk magunkból a maximumot, ugyanakkor csak magunkra koncentrálunk. Levezetjük a stresszt és feloldjuk a feszültséget, ami felgyülemlett bennünk a mindennapokban. 

Fontos a csoport energiája, az együtt mozgás lendülete, az óra élvezetesebb, ha többen vagyunk. 

A fizikai és mentális határaid feszegetése ez az óra!

Úgy gondolom, hogy a DEEPWORK komoly kihívást jelent a test és elme számára, ezért jó, ha tisztában vagyunk saját képességeink határaival. Ezt csak úgy értheted meg, ha egy órára eljössz. Próbáld ki magad, adj magadnak kihívást, mert anélkül nincs fejlődés. 


Szombatonként 9.30-kor deepWORK az Újpalota Fitnesz Centerben (XV. Nyírpalota u 2.) foglalás és időpontok a SALONIC -os órarendem szerint!

Bejelentkezés itt a SALONIC alkalmazásban, két kattintás a foglalás!