Saját útjaink

2021.03.17

Az elmúlt hetek után elgondolkodtam azon, hogy mennyire aláássa az ember előrehaladását és fejlődését az, ha irreális elvárásai vannak magával szemben. 

Azt gondolom, hogy ne hasonlítgassuk magunkat! Ne várd magadtól ugyanazt az eredményt, mint amit másnál látsz, vagy amit valamelyik ismerősöd kiposztolt! Lehet ez egy "akkor és most fotó" a Facebookon, ismerőseink vagy távoli ismerőseink köréből, vagy egy felkapott trendi óratípus vagy celeb arca.
Túl könnyű várakozásokat támasztani magunkkal szemben az alapján, amit egy másik ember ért el. Hisz nem is ismerjük az útját, sem annak hosszát, amit bejárt, és nem egyeznek a genetikai adottságaink sem!
Miért nem tesszük fel a kérdést magunkban, hogy vajon milyen munkahelye van, amely mellett ilyen eredményeket tudott elérni, stresszes, nem stresszes, és vajon mennyi ideje van magára a mindennapi életben?
Mindent összegezve, nem látjuk egészben a megosztott fotón szereplő ember történetét, különösen, ha a közösségi média hozzászólásaira hagyatkozunk. Ha motivál egy másik ember eredménye, az teljesen rendben van, viszont azt is tartsd szem előtt, hogy ugyanazzal az edzésprogrammal/edzésmódszerrel nem biztos, hogy Te is ugyanazt az utat fogod bejárni és ugyanazokat az eredményeket tudod hozni.
Mindenkinek az útja egyedi, a motivációja, a történetei maga mögött, a sikerei, a problémái.
Az egyéni órákon viszont az akadályokat együtt küzdjük le és a problémákra együtt találunk megoldást. ;)