Pár gondolat a DEEPWORK-ről

2018.10.25

Zsírégetés, alakformálás, állóképesség-fejlesztés, és feszültségoldás egy órában.

Fontos a csoport energiája, az együtt mozgás lendülete, az óra élvezetesebb, ha többen vagyunk.
Úgy gondolom, hogy a deepWORK komoly kihívást jelent a test és elme számára, ezért jó, ha tisztában vagyunk saját képességeink határaival.

Próbáld ki magad, adj magadnak kihívást, mert anélkül nincs fejlődés.

Szombatonként 10.00 -kor deepWORK az Újpalota Fitnesz Centerben ( XV. Nyírpalota u 2. ), foglalás és időpontok a SPOMOCO-s órarendem szerint!  

Bejelentkezés a SPOMOCO alkalmazásban!

 (Play áruházból letölthető, két kattintás a foglalás!)

​A deepWORK® egy olyan mozgáskoncepció, amely holisztikus, tehát teljes testre ható; funkcionális, tehát csak saját testünket használjuk, eszközök nélkül! 

Sok benne a fasciatréningből ismert mozgás, a lendület, ugyanis a fasciarendszerünk képes elasztikus energiát tárolni, és azt továbbítani a mozgásainkba, hogy rugalmasak legyünk. Ezen az órán ezt kihasználjuk maximálisan.

Ez a stresszkezelés két leghatékonyabb módja: relaxáció és testmozgás kifulladásig. Elmerülünk a mozdulatokban és elvisz a zene, kitomboljuk magunkat, kihozzuk magunkból a maximumot, ugyanakkor csak magunkra koncentrálunk.

Nézzük a logót a képen! ( Bár sajnos már nem ezt a logót használják...)

A logóba a yin-yang jelkép integrálódik. 

Jelképezi azt, hogy a teljes egész megalkotásához mindkettőnek szüksége van a másikra, együtt szoros egységet alkotnak.

Szimbolizálja a bennünk rejlő ellentéteket (fekete-fehér) és irányt mutat, hogy összhangba kerüljünk magunkkal és a környezetünkkel. A deepWORKben is ott van az ellentétes erők váltakozása, jelzi ezt a légzés üteme is, kilégzés-belégzés, feszülés és ellazulás, erőfeszítés és megnyugvás.


A deepWORK koncepció megálmodója Robert Steinbacher. Az edzés koncepciója az öt elemre épül: föld, fa, tűz, fém és víz. Az óra elején a megérkezési fázisban nyugodt zene szól, meg lehet "érkezni" az órára a mindennapokból, önmagunkra hangolódunk. Ezt követi egy dinamikusabb, ismétlődő gyakorlatsorozat, mint egy szeánsz, amivel ráhangolódunk a későbbi dinamikus szakaszra.

Az óra fő részében kardio-, és erőgyakorlatok váltakoznak statikus elemekkel. Levezetjük a stresszt és feloldjuk a feszültséget, ami felgyülemlett bennünk a mindennapokban. A fizikai és mentális határaid feszegetése ez az óra!